gepersonaliseerd cadeau voor moederdag

Geef een gepersonaliseerd cadeau met betekenis

Een gepersonaliseerd cadeau is een geschenk waaraan precies te zien is voor wie het bestemd is. Het is helemaal op de jarige afgestemd en het heeft een persoonlijk tintje dat betekenis geeft aan het cadeautje. Lees op deze pagina mijn tips over hoe je een persoonlijk cadeau maakt dat niet zal worden vergeten!


Hoe verzin ik een persoonlijk cadeau?

Graaf diep en ga alles na wat je weet over de desbetreffende persoon. De simpele “wie”, “wat, “waar”, “wanneer” -vragen geven je al veel informatie voor inspiratie. Laten we het stappenplan bekijken en dan vertel ik je hoe ik dit heb gebruikt voor een cadeau voor mijn nichtje.

Stap 1: WIE wil je verrassen? Denk aan wie de gelukkige ontvanger is, welke kenmerken hij heeft of waar zij voor staat.

Stap 2: WAT doet de jarige? Denk aan werk, hobby’s, interesses en andere bezigheden.

Stap 3: WAAR gaat de jarige vaak heen of graag naartoe? Of staat er een leuke vakantie op de planning waarop je kan inspelen?

Stap 4: WANNEER heeft de jarige leuke uitjes of vakanties op de planning staan?


Voorbeeld: mijn nichtje haar 18de verjaardag

Mijn nichtje is pas 18 geworden. Ze is onlangs begonnen met haar studie Communicatie en in haar vrije tijd gaat ze vaak uit eten, naar de bioscoop of winkelen. Sinds ze studeert is ze steeds vaker in de stad te vinden met haar vier beste vriendinnen die op dezelfde hogeschool zitten. Ze reist ook graag met haar vriendinnen – of het nu weekendjes weg zijn of grote reizen naar Azië. Dit jaar staat Thailand op de planning vertelde ze mij tijdens de laatste verjaardag. Op Facebook en Instagram zie ik dat ze genieten van de voorpret doordat ze elkaar taggen in mooie foto’s van Thailand.

Zoals je ziet had ik genoeg punten om op in te haken. Ik bedacht de volgende opties:

  • een high tea voor met haar vriendinnen,
  • een mooie koffer of weekendtas voor haar reizen,
  • of een reisboekje met tips voor in Thailand.
reiscadeau


Hoe personaliseer ik zelf een cadeau?

Een standaard cadeautje geef je betekenis door deze zelf te personaliseren. Met een klein beetje creativiteit maak je gemakkelijk je eigen gepersonaliseerde cadeautjes. Hoe tover je een cadeau om? Door hier bijvoorbeeld een naam, foto of tekst in te verwerken.

1. Verwerk de naam van de ontvanger in het cadeau

Een naam-cadeau is vooral erg populair bij kraamcadeaus en ook een mooi idee voor bijzondere leeftijden. Bekijk mijn tips hoe je zelf een cadeau personaliseert met een naam.

2. Gebruik bijzondere foto’s

Haal de mooiste herinneringen op door zelf een foto-cadeau te creëren. Geef je beste vriendin een eigengemaakte fotokalender van jullie mooiste herinneringen bijvoorbeeld.

3. Schrijf een persoonlijke tekst of gedicht

Ben je creatiever met de pen? Met een persoonlijk tekstje, een mooi of grappig gedichtje maak je jouw cadeau ook heel bijzonder.