Creatief met inpakmaterialen voor de mooiste versieringen

Cadeautjes worden prachtige kunstwerken met de juiste materialen in huis. Vind jij het leuk om creatief cadeautjes te verpakken en ben je benieuwd wat voor inpakmaterialen er zijn om mee te versieren? Ik heb alle materialen en benodigdheden voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet hoe je waarmee aan de slag gaat!


Wat heb je nodig voor jouw cadeauverpakking?

De volgende benodigdheden zijn must-have voor elke cadeauverpakking. Het is jouw gereedschap bij het versieren.

  • Een goede schaar.
  • Doorzichtige plakband
  • Cadeaupapier

Met deze materialen maak je al een standaard cadeauverpakking. Hoe maken we hier iets nog mooiers van? De volgende inpakmaterialen geven eindeloze mogelijkheden:

Doorzichtig folie

Sommige cadeautjes zijn al zo mooi van zichzelf dat je deze versiert met doorzichtig folie. Doorzichtig folie wordt vaak gebruikt bij bloemen, planten en cadeaupakketen. Ook voor gewone geschenken is het leuk hier creaties mee te maken, zoals door folie over het cadeaupapier te verpakken. Bekijk de pagina over een cadeau inpakken met folie voor de leukste ideeën.

Bruin pakpapier

Houd je van een industriële of landelijke look? Dan is pakpapier ideaal. Door de simpele uitstraling is het de ideale canvas voor een minimalistisch ontwerp. Bind er een touwtje met veertje of takje omheen en je verpakking is helemaal in style.

Cadeaulint

Van breed naar dun, effen, gestippeld of gestreept, van stof, kunststof of papier, of gewoon een touwtje – voor elk cadeautje is er een lintje. Ga voor een brede stoffen lint voor luxere geschenken en kies voor een dun kunststof lintje met een printje voor vrolijke presentjes. Een touwtje geeft juist weer een creatief gevoel. Waar kies je voor? Ga naar mijn pagina over een cadeau inpakken met lint voor de leukste ideeën.


Een cadeau inpakken zonder inpakpapier

Het is heel origineel om eens een ander materiaal te gebruiken als alternatief voor cadeaupapier. Wil je jouw cadeau inpakken zonder inpakpapier? Lees dan hier de leukste opties:

Oude kranten of tijdschriften

Met oude kranten of tijdschriften heb je een industriële look en een duurzame cadeauverpakking! Met de extra toevoegingen hieronder kleed je je verpakking feestelijk aan.

Papieren tasjes

Sommige winkels hebben hippe papieren tasjes die erg leuk zijn als cadeauverpakking. Kom je vaak de bruine papieren tasjes tegen? Kleed deze aan met de tips hieronder en je hebt een tof cadeautje voor de volgende verjaardag!

Textiel verpakking

Textiel vind ik persoonlijk heel mooi, het geeft een klassiek gevoel. Een cadeau in doeken verpakken is in Japan zelfs heel normaal. Dit wordt ook wel Furoshiki genoemd. Hiermee wordt niet alleen naar een cadeauverpakking gerefereerd, maar naar het verpakken van goederen en cadeautjes in traditionele Japanse knoopdoeken. Heb je nog een lap stof ergens liggen? Maak deze cadeauverpakking voor een huwelijksgeschenk of de verjaardag van je oma bijvoorbeeld.


Meer inpakmaterialen om jouw cadeauverpakking aan te kleden

Nu je cadeau verpakt is wil je er wat extra’s aan toevoegen, wat het geschenk echt uniek maakt. Er zijn genoeg leuke add-ons hiervoor te maken. Ik heb de leukste op een rijtje gezet:

  • Origami papier: Vouw mooie origami figuurtjes, zoals bloemetjes, voor een 3D verpakking.
  • Stiften, verf, stempels of potloden: Maak een mooie tekening of teken/stempel zelf een printje voor een artistiek effect.
  • Glitters of confetti: Plak glitters of confetti voor een extra feestelijke verrassing.
  • Crêpepapier of vloeipapier: Gebruik deze soorten papier voor leuke stroken papier over de verpakking, in combinatie met folie of om mooie waaiers mee te vouwen.