geld cadeau geven

De leukste manieren om geld te geven op een rij

Wordt er geld gevraagd als cadeau? Leef je dan uit met allerlei leuke manieren om geld cadeau te geven! Door het geld creatief te vouwen of origineel te verpakken blinkt jouw cadeau uit boven de rest. Laat je inspireren door deze originele geld cadeaus.

Originele ideeën om geld cadeau te geven

1. Creatief vouwen

Vouw de mooiste geld zwaan of geef een hart van geld. Of wat dacht je van een boeket van briefjes, vlinders of een gevouwen geldslinger? Er zijn talloze mogelijkheden om geld leuk te vouwen. Het leukste hieraan is dat het klein genoeg om aan een kaart te bevestigen, in een cadeautasje of cadeaudoosje te doen. Heb je een echt kunstwerk  gevouwen? Verpak het in een fotolijstje om het uit te laten blinken.

2. Verstop geld in een ander cadeau

  • Snoeppot: Geef een snoeppot cadeau en verstop hier geld in. Kinderen zullen zich niet kunnen inhouden om te grabbelen! Vul de snoeppot met een kleur waardoor het geld niet meteen te zien is, bijvoorbeeld m&m’s of veel verschillende soorten snoepgoed en dan blijft het een verrassing!
  • Doos met bonbons: Verstop geld in een doos met bonbons. Zoek een doos met twee lagen met bonbons zodat je het geld nog extra kan verstoppen in de tweede laag.
  • Adventskalender: Is het feestje richting het einde van het jaar? Maak dan een adventskalender met geld en fopcadeautjes erin verstopt. Hoelang zullen de vakjes ongeopend blijven?

3. Gebruik woordgrappen & spreekwoorden

Gebruik woordgrappen of spreekwoorden als inspiratie voor jouw geld cadeau. Hiermee maak je niet alleen leuke creaties, maar heb je ook leuke tekst ideeën voor op de kaart van het geld cadeau.

  • Tijd is geld: Maak een klok van geld, verwerk geld in een klok of vouw een horlogeklokje bijvoorbeeld.
  • Het regent geld: Hang allerlei muntjes aan een paraplu en laat het centjes regenen!
  • Een financiële injectie: Verpak centjes  in een spuit en geef de ontvanger een financiële injectie.

Geld origineel verpakken

Een derde leuke manier om geld te geven is door het origineel te verpakken. Een mooie verpakking zorgt ook voor toffe creaties!

  • In een kaart: Verwerk geld in een kaart. Vouw bijvoorbeeld een bloem die uit de kaart komt, of knip de kaart op zo’n manier zodat de briefjes worden vastgehouden (als bijvoorbeeld een tasje).
  • In ballonnen: Stop centen in kleine ballonnen, hang ze op en laat de ontvanger deze lekprikken. Wanneer de ballon lek is regent het geld! Stop snoep of confetti in de ballonnen om het nog feestelijker te maken.
  • Fotolijstje: In fotolijstjes maak je ook hele mooie creaties en geef je gelijk een mooi lijstje cadeau! Neem bijvoorbeeld een extra grote lijst en maak een collage met tekstjes en foto’s.

Meer inpaktips

Heb je nog meer feestjes voor de boeg? Er zijn nog veel meer leuke ideetjes! Bekijk mijn pagina met cadeau inpak tips en laat jouw cadeautjes schitteren!